11 березня 2016 року на базі Вільшанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. відбувся семінар вчителів початкових (4-х) класів. Проблема «Створення ситуації успіху через формування ключових компетентностей учнів 4 класу»

Методист з питань дошкільної освіти Гончар Н.В. виступила з питанням «Праця школяра – джерело розумового задоволення і душевної радості (за Я.А. Коменським)». Вихователі ГПД Вільшанської загальносвітньої школи І-ІІІ ст. Назарова М.Ш. та Чайка Ж.Ф. у формі цікавої та змістовної презентації ознайомили учасників семінару з питанням «Формування ключових компетентностей учнів початкових класів на годинах продовженого дня в процесі різноманітних видів діяльності».

У практичній частині семінару вчитель Вільшанської загальносвітньої школи І-ІІІ ступенів Дубіняк В.О. представила урок літературного читання у 4 класі "П.Тичина. Хор лісових дзвіночків". Характерною особливістю уроку було те, що на ньому були оптимально поєнані використовувані методи і прийоми: бесіда (вступна, узагальнююча), самостійна робота учнів з текстом, смисловий і структурний аналіз, виразне читання вчителем, постановка проблемних і пізнавальних завдань, комплексне поєднання слова вчителя з художніми ілюстраціями, фоновими записами, ігровими прийомами, конструюванням і переконструюванням тексту, інсценізацією, різними видами завданнями літературно-творчого характеру. На уроці велика увага була приділена глибокій індивідуалізації читацької діяльності учнів (застосування диференційованих завдань, завдань на вибір, врахування в оцінюванні навчальних досягнень характерологічних особливостей учнів).

Педагогічний колектив, зокрема вчителі початкових класів, разом з учнями початкової ланки презентували родинно-патріотичне свято «З Україною в серці живемо». На захід був також запрошений учасник АТО Ободівський В.І. батько учня 4 класу Ободівського Дмитра. Національно – патріотичний мотив заходу, виховання любові до рідної землі, власної родини несли не тільки виховне, а й навчальне спрямування..Патріотичне виховання у закладі є основою педагогічного процесу, оскільки саме школа постає необхідним чинником відродження нації, виховання у підростаючого покоління національної свідомості.

Як підсумок семінару, було проведено засідання круглого столу за яким учителі району мали змогу обговорити урок та захід, організацію та проведення ДПА у 4 класі, поділитися досвідом та досягненнями

/Files/images/srusovy_160_dnz/IMG_20160311_105217_1.jpg

/Files/images/srusovy_160_dnz/IMG_20160311_112450_1.jpg

/Files/images/srusovy_160_dnz/IMG_20160311_100830.jpg

/Files/images/srusovy_160_dnz/IMG_20160311_113113_1.jpg

/Files/images/srusovy_160_dnz/IMG_20160311_113646.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 231

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.