Повернутися до звичайного режиму

Нарада керівників закладів освіти

3 березня 2020 року на базі методичного кабінету Новоархангельського районного центру по обслуговуванню закладів освіти відбулася постійно-діюча нарада керівників закладів освіти Новоархангельського освітнього округу. У нараді брали участь голова райдержадміністрації Олександр Маличенко, керівник апарату райдержадміністрації Світлана Білоус. "Ми живемо у часи проведення реформ: реформи в освітній галузі та інші. Всі реформи, які проходять, спрямовані, насамперед, на покращення рівня життя громадян. Нам найголовніше, щоб ті процеси, які відбуваються в освіті, зазнавали позитивних змін. У першу чергу йдеться про організацію роботи у навчальних закладах і тому, власне, наша зустріч відбувається з метою обміну досвідом, спілкування, ознайомлення із новими проектами, які можуть бути цікаві для школи" - наголосив Олександр Маличенко.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Сергій Керлсон зосередив увагу присутніх на питанні "Про оновлення змісту освіти, забезпечення функціонування її ефективної системи".


До наради долучилася головний лікар Новоархангельської ЦРЛ Олена Прийма з повідомленням"Актуальна, оперативна інформація про коронавірусну інфекцію та її поширення".

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новоархангельського районного управління Віктор Лаврінчук деталізував тему"Профілактика коронавірусу та формування імунітету".

Із презентацією"Рекомендації щодо запобігання захворюванню на коронавірус інфекцію" виступила фельдшер санітарний відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новоархангельського районного управління Лілія Гончар.

Продовжила нарадуголовний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Галина Федик, яка виступила з питаннями:

  • законодавчі, нормативно-правові документи, що регламентують роботу закладів освіти;
  • щодо особливостей навчально-пізнавальної діяльності дітей з особливими освітніми потребами та створення умов для їх навчання у ЗЗСО за місцем проживання.

Директор Новоархангельського районного центру по обслуговуванню закладів освіти Оксана Щербак висвітлила питання:

  • виконання заходів щодо дотримання вимог безпечного і якісного харчування дітей в закладах освіти району на 2019-2023 роки;
  • організаційний супровід роботи з обдарованою і талановитою молоддю та результативність участі учнів у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів;
  • про дотримання правил видачі документів про освіту випускникам ЗЗСО;
  • про підготовку до оздоровчого періоду в закладах освіти.

Методисти методичного кабінету Новоархангельського районного центру по обслуговуванню закладів освіти Ганна Матц, Людмила Зеленецька інформували присутніх:

  • про процедуру реєстрації на ЗНО у 2020 році;
  • організаційне супроводження конкурсного відбору проектів підручників для 3 та 7 класів;
  • забезпечення підвищення кваліфікації педагогічних кадрів відповідно до потреб реформування освіти;
  • про завершальний етап атестаційного періоду педагогічних працівників закладів освіти Новоархангельського освітнього округу;
  • організаційні заходи щодо проведення районного зльоту молодих учителів.
Кiлькiсть переглядiв: 468

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.